&noscript=1" /> Vedlikehold | Layered
MØBLER

FLØYEL

Våre fløyels møbler er av høyeste kvalitet, produsert i slitesterk polyester stoff. Støvsug møbelen ofte, helst en gang i uken med et mykt munnstykke. Trykk ikke hardt, derimot fjern forsiktig støv som ellers skulle gjennomtrenge inn i stoffet. Rist også sitte og ryggputer med jevne mellomrom for å holde putene jevne og fine. Flytt også på putene for en mer jevn slitasje. Søler du på møbelen skal du, for væsker uten fett, gjøre flekken bløt på utsiden og insiden for å forminske skarpe endringer i fargen. Er væsken fet, så skal du bruke et flekkfjerningsmiddel for den spesifikke tekstilen. Test først på et mindre synlig sted, for eksempel baksiden, for å se hvordan den reagerer. Skal hele sofaen vaskes anbefaler vi profesjonell vaskeri for avtagbare deler. Alle typer av møbler tar også skade av direkte sollys, så være oppmerksom på at stoff som eksponeres daglig kan blekes. Vær også forsiktig når du sitter på lyse tekstiler med mørke klær, for eksempel jeans, at disse kan farge møblene.


EMERALD GREEN

Fargen Emerald Green har en annen sammensetning og vaskes derfor ikke på samme måte som øvrige polyesterfløyel. Emerald Green er istedenfor gjort av eksklusiv italiensk bomull som har en sterkere fløyel glans. Stoffet er mye mer følsom mot veske eller flekker og har heller ikke like høy Martindale som polyesterfløyel, som betyder at den ikke passer til offentlige miljøer. All vask skjer derfor profesjonelt, men om det søles på stoffet bør du umiddelbart tørke opp overflødig veske uten å gi i tekstilen. Etter kan man forsiktig børste eller eventuelt støvsuge stoffet for å få tilbake fibrenes textur.  


LIN

For våre møbler i lin gjelder hovedsakelig de samme instruksjonene som fløyels møblene. Å tenke på at avtagbare deler kan vaskes hjemme på 30 C. Lin er en naturfiber som blir mykere og finere med årene. Vær derfor ekstra forsiktig med å plassere mørkere linstoff i direkte sollys for å minimere blekning.


TREVIRA CS

Stoffet Trevira CS er en av våre mest holdbare og har en 65.000 martindale som gjør stoffet veldig anvendelig i offentlige områder. Stoffet er også flammesikkert og påvirkes veldig lite ved solblegning eller taper farge når det brukes. Avtagbare deler kan vaskes i 60 ° C maskinvask, ellers anbefales det et vaskeri som kan vaske stoffet direkte på møblene. Vid små flekker blandes lunkent vann med vaskemiddel og tørkes over flekken. Fordi stoffet er så slitesterkt, fungerer det også lett å gni flekken uten stoffskader.TEPPER

BESKYTTING AV DITT TEPPE

Et teppes livslengde kommer mye ann på hvordan du tar vare på den. Vær sikker på å støvsug ditt teppe en gang i uken uten å bruke børsten på munnstykket. Når du pakker sammen ditt teppe kan du eventuellt legge merke til brett som skapes under frakt av teppet. Når du legger teppet på gulvet vil eventuelle brett forsvinne etter noen dager. Om du forsiktig sprayer litt vann på teppet så pleier eventuelle brett å forsvinne raskere. For å minimere risikoen for solblekning og ujevnt slitasje er det viktig at du roterer teppet med jevne mellomrom så den slites jevnt over hele overflaten. Bruk et teppeunderlegg for å forminske slitasje av teppet.


OM TEPPET LOER

Under den første tiden vill teppet loe noe, og dette er ikke pga. produksjonsfeil. Dette er fordi teppet er tuftet og at løse tråder må forsvinne. Støvsug ofte og tørk teppet med en lett fuktig klut for å samle lo, så kommer det avta etter en måned. Dette gjelder spesielt ull, viskose og ryateppene.


VASKING

VISKOSE

Søler du på teppet tørk opp overflødig væske så fort som mulig med en tørr bomullsklut og stryk teppet i luggens retning. Ikke gni, da risikerer du å presse støvet inn i teppe fibrene. Når du fjerner flekker, anbefales det at du bruker en tilpasset flekkfjerningsmiddel. Kontakt ditt neste vaskeri for hvilket midler som er best for teppet ditt. Om du ikke får vekk flekken med denne metoden send in teppet til et profesjonelt vaskeri.

ULL

Et ullteppe er lettere å håndtere en viskose og har en naturlig impregnering i sine fibre. Ved søling på teppet tørk opp overflødig væske så fort som mulig med en tørr bomullsklut og stryk teppet i luggens retning. Ikke gni, da risikerer du å presse støvet inn i teppe fibrene. Behandle flekken direkte med en ny klut som er dyppet i lite såpe og varmt vann. Tenk på å bare bruk litt vann og tørk deretter opp med en tørr klut. Om du ikke får vekk flekken med denne metoden send in teppet til et profesjonelt vaskeri.

RYA

Et ryateppe behøver en mer grundig støvsuging så støv som finnes lengre ned i luggen forsvinner. Til og med om den ikke møkkete ut så ha en rutine å støvsug teppet minst en gang i uken med svakere styrke. Støvsug også i luggens retning, og løft munnstykket etter hvert strøk. Man kan til og med vende teppet opp og ned og slå på baksiden for å få ut støv som sitter dypt i luggen.
 
RECYCLE-PET

Et Recycleteppe er gjort fra gjenvunnet plastflasker som smeltes og veves til tråder som teppet deretter veves ut av. Teppet har samme myke følelse som et ullteppe og er mer vannresistent og passer dermed også bra utendørs. Enkelt å opprettholde og flekker tørkes lett opp med en bløt klut.
 
BOMULL

Et bomullsteppe har lignende egenskaper som et ullteppe og har derfor lignende pleie instrukser. Tenk på å ikke gni på flekken istedenfor sug opp overflødig væske gjennom å forsiktig trykke en tørr mikrofiberklut over væsken.

Velg land

Velg land og valuta fra flaggene nedenfor.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.