&noscript=1" />


Vedlikehold

Møbler

Vi tilbyr møbler i fløyel, lin, kordfløyel, bouclé og den slitesterke kvaliteten Trevira CS. De forskjellige stoffene har forskjellige egenskaper, og dermed også forskjellige vedlikeholdsråd. Her kan du lese våre anbefalinger for vask og vedlikehold av de forskjellige kvalitetene.
 • Forleng levetiden
  For å minimere risikoen for solbleking er det viktig å skjerme møblene mot sterkt sollys i sommermånedene. Et tips er å flytte møblet vekk fra vinduet når du for eksempel reiser bort i løpet av sommeren, alternativt legge en gardin eller laken over for å beskytte mot direkte sollys.


  Bestill rengjøringsprodukter →
 • Bouclé
  Bouclé-stoffet er en blanding av 45 % bomull, 15 % ull, 13 % polykarbonat, 19 % viskose og 8 % polyamid. Bouclé er kjent som et stoff som brukes av anerkjente motehus og har de siste årene blitt et populært valg på eksklusivt interiør. Ordet bouclé betyr «krøllete» på fransk og refererer til stoffets tydelige tekstur som skapes av ujevne løkker og krøller. Inntrykket som skapes er både glamorøst og avslappet, noe som gjør bouclé-møblene til bemerkelsesverdige innslag i hjemmet ditt. Stoffet bør kun renses.

  Flekker:

  Ved eventuelt søl bør overflødig væske tørkes bort umiddelbart uten at du gnir på stoffet. La deretter det rengjorde området lufttørke, og bruk eventuelt en børste eller støvsuger for å forsiktig gjenopprette strukturen i fibrene.
 • Linen look
  Linlooken er laget av naturfiber som blir mykere og finere med årene. For møblene våre i linlook gjelder stort sett de samme pleierådene som for fløyelsmøblene.

  Godt å tenke på:

  Husk å ikke plassere mørkere linstoffer i direkte sollys for å minimere risikoen for falming.

  Flekker:

  Imidlertid kan avtakbare deler maskinvaskes ved 30 ℃ finvask.
 • Fløyel
  Våre fløyelsmøbler er av høyeste kvalitet, laget av slitesterk polyesterfløyel. Støvsug møbelet ditt ofte, helst en gang i uken, med et mykt munnstykke. Ikke trykk for hardt – bare fjern støvet og smusset som ellers vil trenge seg inn i stoffet. Rist også sete- og ryggputer med jevne mellomrom for å holde putene jevne og fine. Roter også putene for en jevnere slitasje. Hvis du har fått trykkmerker på møblene dine, kan du bruke dampen fra et dampstrykejern eller steamer for å jevne ut luggen på stoffet.

  Godt å tenke på:

  Alle slags møbler skades også av direkte sollys, så vær oppmerksom på at stoffet kan blekes av daglig eksponering. Vær også forsiktig når du sitter på lyse tekstiler med mørke klær, som for eksempel jeans, ettersom disse kan farge av.

  Flekker:

  Hvis du søler noe på møblene dine, fukter du flekken fra utsiden og innover for å redusere tydelige fargeendringer. Hvis væsken er fet, bør du bruke et egnet flekkfjerningsmiddel. Test den først ut på et mindre synlig sted, som for eksempel på baksiden, for å se hvordan stoffet reagerer. Hvis hele sofaen skal vaskes, anbefales det profesjonell rens på avtakbare deler. 
 • Kordfløyelen
  Som fløyelens mer slitesterke lillebror kombinerer kordfløyelen en plysjoverflate med en ribbet tekstur for å skape et både innbydende og bemerkelsesverdig inntrykk. Stoffet er en blanding av 48 % polyester, 44 % acetat og 8 % viskose. Takket være stoffets naturlige tekstur, er kordfløyelen et enda mer slitesterkt materiale enn den glatte fløyelen.

  Godt å tenke på:

  Alle slags møbler skades også av direkte sollys, så vær oppmerksom på at stoffet kan blekes av daglig eksponering. Vær også forsiktig når du sitter på lyse tekstiler med mørke klær, som for eksempel jeans, ettersom disse kan farge av.

  Flekker:

  For kordfløyelsmøblene våre gjelder stort sett de samme vedlikeholdsrådene som for fløyelsmøblene. De avtakbare delene kan derimot vaskes i maskinen på 30 ℃ finvask.
 • Lær
  Skinn är ett äkta naturmaterial, som kräver god skötsel för att bibehållas. Skinn och läder blir bara vackrare med åren. Rengör läder och skinn kontinuerligt för lång hållbarhet. Din möbel bör dammsugas regelbundet med ett mjukt munstycke. Var noga med aldrig använda ett munstycke med grov borste, då detta kan lämna permanenta repor.

  Godt å tenke på:

  Skinn och läderprodukter bör inte vistas i direkt solljus. Det bleker och torkar ut. Läderrengörning bör göras minst en gång om året. Även hög värme kan torka ut och bleka läder. Var därför extra noggrann med att aldrig placera en skinnklädd möbel för nära ett element. Som regel bör du alltid lämna minst 30 centimeter mellan element och möbel, men gärna något längre vid högre temperaturer.

  Olje av lær og lærprodukter:

  Läderfett måste appliceras på rent underlag. Tag en ludd fri trasa och applicera läderfettet på lädret. Låt sjunka in i några timmar. Torka bort överflödigt fett med en annan trasa. Det fungerar även utmärkt med din egen hand då kroppsvärmen hjälper till med att fettet går in lättar i skinnet.

  Flekker:

  Vid spill bör du alltid torka upp med papper omedelbart för att förhindra att lädret suger åt sig några vätskor. Efteråt kan du enkelt torka rent med en urvriden trasa och torka torrt med papper. Vid mer beständiga fläckar kan du använda dig av ett läderrengöringsmedel, anpassat för just skinnklädslar. Tänk dock på att du bör behandla din skinnklädsel med ny läderkräm eller läderfett efteråt för att skydda och återfukta materialet på nytt.

  Använd alltid högkvalitativa lädervårdsprodukter för dina skinnklädda möbler, som är framtagna specifikt för skinn. Undvik alltid starka kemikalier, lösningsmedel eller rengöringsmedel då dessa kan göra betydligt mer skada än nytta.
 • Tre

  Ask


  Treslaget ask, som er svært slitesterkt fordi det er motstandsdyktig mot fukt. En stol eller et bord av massiv ask har sjelden problemer med å kunne brukes i generasjoner, forutsatt at du pleier og vedlikeholder møbelet ditt på riktig måte. Du bør fortsatt være oppmerksom på at flekker fra andre væsker lett kan oppstå dersom du ikke tørker opp væsken umiddelbart.

  Godt å tenke på:

  Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.

  Flekker:

  For å redusere risikoen for permanente flekker, bør du alltid fjerne mat som er sølt utover og tørke av rester eller væske umiddelbart. Uansett overflatebehandling bør du alltid bruke brikker eller annet underlag til glass og kopper på salongbordet ditt, siden ringer på bordet er den mest vanlige typen flekker. Søles det med mat eller drikke, kan du i de fleste tilfeller enkelt tørke av det aktuelle området med en fuktig klut. Mer inngrodde smussflekker kan du slipe bort med et fint sandpapir og deretter påføre litt ny overflatebehandling på området. 


  Eik

  Treslaget eik og er svært slitesterkt, hovedsakelig fordi det er motstandsdyktig mot fukt. En stol eller et bord av massiv eik har sjelden problemer med å kunne brukes i generasjoner, forutsatt at du pleier og vedlikeholder møbelet ditt på riktig måte. Du bør fortsatt være oppmerksom på at flekker fra andre væsker lett kan oppstå, dersom du ikke tørker opp væsken umiddelbart.

  Godt å tenke på:

  Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.

  Flekker:

  For å redusere risikoen for permanente flekker, bør du alltid fjerne mat som er sølt utover og tørke av rester eller væske umiddelbart. Uansett overflatebehandling bør du alltid bruke brikker eller annet underlag til glass og kopper på salongbordet ditt, siden ringer på bordet er den mest vanlige typen flekker. Søles det med mat eller drikke, kan du i de fleste tilfeller enkelt tørke av det aktuelle området med en fuktig klut. Mer inngrodde smussflekker kan du slipe bort med et fint sandpapir og deretter påføre litt ny overflatebehandling på området. Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.
 • Martindale
  Martindale er et mål på hvor slitesterkt stoffet er. Stoffets Martindale-verdi angir hvor mange runder en stoffkledd plate er blitt snurret mot stoffet, uten at maskene ryker. Det betyr at jo høyere Martindale-verdi, desto høyere slitestyrke har stoffet. Til hjemmet anbefales vanligvis en Martinedale-verdi på over 15 000. For offentlige miljøer passer det med en verdi på rundt 30 000.

Tepper

Levetiden på teppet avhenger mye av hvordan du vedlikeholder det. Her har vi samlet våre anbefalinger angående vedlikehold av teppet ditt. Bruk gjerne et teppeunderlag for antiskli, men også for å redusere slitasjen.
 • Forleng levetiden
  For å redusere risikoen for solbleking og ujevn slitasje, er det viktig å rotere teppet med jevne mellomrom slik at det slites jevnt over hele overflaten. Unngå å dra møbler frem og tilbake over teppet, og bruk møbelknotter/hjulbeskyttelse under sofa- og bordben.

  Støvsug gjerne teppet ditt minst én gang i uken uten å bruke børsten på munnstykket. Når teppet er nytt, kan det forekomme linjer eller bretter når du ruller det ut. Disse linjene er helt normale trykkmerker som er forårsaket av at teppet rulles/brettes under transporten. Brettene er ikke permanente, men vil gradvis forsvinne etter normal bruk og regelmessig støvsuging.


  Bestill antiskli →

  Bestill pleieprodukter →
 • Ulltepper
  Et ullteppe er mer lettstelt enn viskose, og har en naturlig impregnering i fiberen.

  Flekker:

  Hvis det søles på teppet, bør du tørke opp overflødig væske så fort som mulig. Ikke gni – da risikerer du at smusset trenger inn i teppefibrene. Behandle flekken direkte med et håndkle som du dypper i litt varmt såpevann. Husk at du bare skal bruke litt vann og tørke langsomt over flekken. Avslutt med litt mer vann, og tørk det bort med en tørr bomullsklut. Hvis du ikke får bort flekken med denne metoden, kan du levere teppet inn til profesjonell teppevask, som benytter seg av flattørking. Etter vask kan teppet noen ganger bli «boblete», men dette pleier å forsvinne etter bruk. Unngå rens i den grad det er mulig, da rensevæskene tørker ut fibrene.
 • Ryetepper
  På grunn av sin lange haug og naturlige materialer har ryamat en tendens til å lo, og etter vanlig støvsuging avtar loet over tid, men vil aldri avta helt. Et ryeteppe trenger grundigere støvsuging, slik at smusset som er helt nederst i luggen forsvinner. Selv om det ikke er skittent, bør du støvsuge teppet minst én gang i uken på lav styrke. Støvsug også alltid i luggretningen, og løft munnstykket etter hvert drag. Man kan også snu teppet opp ned og slå på baksiden for å slå ut smusset som sitter dypt nede i luggen.
 • Tepper laget av resirkulert plast

  Recycle-teppet er laget av resirkulerte plastflasker som er blitt smeltet og vevd om til tråder, som teppet deretter veves av. Teppet har den samme myke følelsen som et ullteppe, og er svært slitesterkt mot væske. Derfor passer det også godt utendørs. Teppet er enkelt å vedlikeholde, og flekker tørkes enklest opp med en fuktig klut.

  Ved utendørsbruk må teppet av og til henges opp til tørk hvis det utsettes for regn. Fibrene forverres på sikt hvis teppet ikke får muligheten til å tørke. Hvis hjørnet/kanten på teppet ditt begynner å heve seg, bør du bløtlegge området og rulle teppet i motsatt retning. Vent i noen minutter, og rull deretter teppet ut igjen. Ved behov kan man plassere noe tungt på teppet mens det tørker. PET-materialet blekes ikke av sollys.

 • Viskosetepper
  Bruk et teppeunderlag for å redusere slitasje på teppet ditt. Unngå å dra møbler frem og tilbake over teppet, og bruk møbelknotter/hjulbeskyttelse under sofa- og bordben. Roter teppet i rommet slik at det slites jevnt. Det kan forekomme linjer og bretter som strekker seg over teppets bredde når du ruller det ut. Disse linjene er helt normale trykkmerker som forårsakes av at teppet rulles under transporten. De er ikke permanente, men vil gradvis forsvinne etter normal bruk og regelmessig støvsuging.

  Flekker:

  Tepper av viskose kan ikke vaskes med vann. Teppet kan gjerne leveres inn til impregnering før bruk. Hvis du søler på teppet, bør du tørke opp overflødig væske så fort som mulig med en tørr bomullsklut, og tørke teppet i luggens retning. Ikke gni – da risikerer du at smusset trenger inn i teppefibrene. Behandle flekken med egnet flekkfjerningsmiddel. Du kan få anbefalinger om hvilket middel du bør bruke hos et renseri. Hvis du ikke får bort flekken på egenhånd med denne metoden, bør du levere teppet inn til profesjonell teppevask.
 • Bomullstepper
  Et bomullsteppe har lignende egenskaper som ulltepper, og har derfor lignende vedlikeholdsråd. Husk at du ikke må gni på flekken, men heller suge opp overflødig væske ved å trykke en tørr mikrofiberduk forsiktig over væsken.
 • Tepper som loer
  I løpet av den første tiden kan teppet loe, noe som er helt naturlig. Når teppet er nytt, kan det hende at overskuddsmateriale i teppet løsner – små fibre som ligger nede i luggen som kommer opp til overflaten. Den beste måten å fjerne loen på er ved å støvsuge teppet ofte i begynnelsen. Støvsug ofte, og tørk av teppet med en fuktig klut for å samle opp loen. Da vil loingen avta over tid men vil aldri forsvinne helt.
Logg inn

Please choose your country