&noscript=1" />
GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ TEPPER & PLEDDER I EUROPA |  LEVERING INOM 7-14 ARBEIDSDAGER
| GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ TEPPER & PLEDDER I EUROPA |


Vedlikehold

Møbler

Vi tilbyr møbler i fløyel, lin, kordfløyel, bouclé og den slitesterke kvaliteten Trevira CS. De forskjellige stoffene har forskjellige egenskaper, og dermed også forskjellige vedlikeholdsråd. Her kan du lese våre anbefalinger for vask og vedlikehold av de forskjellige kvalitetene.
 • Forleng levetiden
  For å minimere risikoen for solbleking er det viktig å skjerme møblene mot sterkt sollys i sommermånedene. Et tips er å flytte møblet vekk fra vinduet når du for eksempel reiser bort i løpet av sommeren, alternativt legge en gardin eller laken over for å beskytte mot direkte sollys.

  Støvsug møblene jevnlig, ideelt sett en gang i uken, ved bruk av en myk støvsugermunnstykke. Rist/puff putene jevnlig for å opprettholde deres jevne og luftige form. I tillegg bør putene roteres for å oppnå en mer jevn slitasje.
 • Bouclé
  Bouclé-stoffet er en blanding av 45 % bomull, 15 % ull, 13 % polykarbonat, 19 % viskose og 8 % polyamid. Bouclé er kjent som et stoff som brukes av anerkjente motehus og har de siste årene blitt et populært valg på eksklusivt interiør. Ordet bouclé betyr «krøllete» på fransk og refererer til stoffets tydelige tekstur som skapes av ujevne løkker og krøller. Inntrykket som skapes er både glamorøst og avslappet, noe som gjør bouclé-møblene til bemerkelsesverdige innslag i hjemmet ditt. Stoffet bør kun renses.

  Vær forsiktig med å sitte i lyse sofaer med mørke, fargede klær, for eksempel svarte og blå jeans, da disse kan avgi farge til sofaen.

  Flekker:

  Ved eventuelt søl bør overflødig væske tørkes bort umiddelbart uten at du gnir på stoffet. La deretter det rengjorde området lufttørke, og bruk eventuelt en børste eller støvsuger for å forsiktig gjenopprette strukturen i fibrene.
 • Linen look
  Linlooken er laget av naturfiber som blir mykere og finere med årene. For møblene våre i linlook gjelder stort sett de samme pleierådene som for fløyelsmøblene.

  Godt å tenke på:

  Husk å ikke plassere mørkere linstoffer i direkte sollys for å minimere risikoen for falming.
  Linen Look inneholder stapelfibre som kan løsne og danne nupper. Disse kan enkelt fjernes med en nuppefjerner og forebygges ved regelmessig støvsuging.
  Vær også forsiktig med å sitte i lyse sofaer med mørke, fargede klær, for eksempel svarte og blå jeans, da disse kan avgi farge til sofaen.
  Dette kan også få nuppene til å framstå mer tydelig.

  Flekker:

  Imidlertid kan avtakbare deler maskinvaskes ved 30 ℃ finvask.
 • Fløyel
  Våre fløyelsmøbler er av høyeste kvalitet, laget av 100% bomull. Støvsug møbelet ditt ofte, helst en gang i uken, med et mykt munnstykke. Ikke trykk for hardt – bare fjern støvet og smusset som ellers vil trenge seg inn i stoffet. Rist også sete- og ryggputer med jevne mellomrom for å holde putene jevne og fine. Roter også putene for en jevnere slitasje. Hvis du har fått trykkmerker på møblene dine, kan du bruke dampen fra et dampstrykejern eller steamer for å jevne ut luggen på stoffet.

  Godt å tenke på:

  Alle slags møbler skades også av direkte sollys, så vær oppmerksom på at stoffet kan blekes av daglig eksponering. Vær også forsiktig med å sitte i lyse sofaer med mørke, fargede klær, for eksempel svarte og blå jeans, da disse kan avgi farge til sofaen.

  Flekker:

  Hvis du søler noe på møblene dine, fukter du flekken fra utsiden og innover for å redusere tydelige fargeendringer. Hvis væsken er fet, bør du bruke et egnet flekkfjerningsmiddel. Test den først ut på et mindre synlig sted, som for eksempel på baksiden, for å se hvordan stoffet reagerer. Hvis hele sofaen skal vaskes, anbefales det profesjonell rens på avtakbare deler. 
 • Kordfløyelen
  Som fløyelens mer slitesterke lillebror kombinerer kordfløyelen en plysjoverflate med en ribbet tekstur for å skape et både innbydende og bemerkelsesverdig inntrykk. Stoffet er en blanding av 48 % polyester, 44 % acetat og 8 % viskose. Takket være stoffets naturlige tekstur, er kordfløyelen et enda mer slitesterkt materiale enn den glatte fløyelen.

  Godt å tenke på:

  Alle slags møbler skades også av direkte sollys, så vær oppmerksom på at stoffet kan blekes av daglig eksponering. Vær også forsiktig med å sitte i lyse sofaer med mørke, fargede klær, for eksempel svarte og blå jeans, da disse kan avgi farge til sofaen.

  Flekker:

  For kordfløyelsmøblene våre gjelder stort sett de samme vedlikeholdsrådene som for fløyelsmøblene. De avtakbare delene kan derimot vaskes i maskinen på 30 ℃ finvask.
 • Lær
  Skinn er et ekte naturmateriale som krever god pleie for å opprettholdes. Skinn og lær blir bare vakrere med årene. Rens skinn og lær kontinuerlig for lang holdbarhet. Støvsug møbelet ditt regelmessig med et mykt munnstykke. Vær nøye med å aldri bruke et munnstykke med grov børste, da dette kan etterlate permanente riper.

  Godt å tenke på:

  Skinn- og lærprodukter bør ikke utsettes for direkte sollys. Det bleker og tørker ut.Rengjøring av lær bør gjøres minst én gang i året. Også høy varme kan tørke ut og bleke lær. Vær derfor ekstra nøye med å aldri plassere et skinnkledd møbel for nær et varmt element. Som en regel bør du alltid la det være minst 30 cm mellom det varme elementet og møbelet, men gjerne noe lenger ved høye temperaturer.

  Olje av lær og lærprodukter:

  Lærfett må påføres på rent underlag. Ta en lofri klut og påfør lærfettet på læret. La det trekke inn i noen timer. Tørk bort overflødig fett med en annen klut. Det fungerer også utmerket med din egen hånd, da kroppsvarmen bidrar til at fettet trekker lettere inn i skinnet.

  Flekker:

  Ved søl bør du alltid tørke opp med papir umiddelbart, for å forhindre at læret suger til seg væske. Etterpå tørker du enkelt rent med en vridd klut og tørker tørt med papir. Ved mer gjenstridige flekker kan du benytte deg av et rengjøringsmiddel for lær, tilpasset nettopp for møbeltrekk i skinn. Husk imidlertid at du bør behandle møbeltrekket i skinn med ny lærkrem eller lærfett etterpå, for å beskytte og fukte materialet på nytt.

  Bruk alltid førsteklasses lærpleieprodukter til de skinnkledde møblene dine, som er laget spesielt for skinn. Unngå alltid sterke kjemikalier, løsningsmiddel eller rengjøringsmiddel da disse kan gjøre betydelig mer skade enn nytte.
 • Tre

  Ask


  Treslaget ask, som er svært slitesterkt fordi det er motstandsdyktig mot fukt. En stol eller et bord av massiv ask har sjelden problemer med å kunne brukes i generasjoner, forutsatt at du pleier og vedlikeholder møbelet ditt på riktig måte. Du bør fortsatt være oppmerksom på at flekker fra andre væsker lett kan oppstå dersom du ikke tørker opp væsken umiddelbart.

  Godt å tenke på:

  Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.

  Flekker:

  For å redusere risikoen for permanente flekker, bør du alltid fjerne mat som er sølt utover og tørke av rester eller væske umiddelbart. Uansett overflatebehandling bør du alltid bruke brikker eller annet underlag til glass og kopper på salongbordet ditt, siden ringer på bordet er den mest vanlige typen flekker. Søles det med mat eller drikke, kan du i de fleste tilfeller enkelt tørke av det aktuelle området med en fuktig klut. Mer inngrodde smussflekker kan du slipe bort med et fint sandpapir og deretter påføre litt ny overflatebehandling på området. 


  Eik

  Treslaget eik og er svært slitesterkt, hovedsakelig fordi det er motstandsdyktig mot fukt. En stol eller et bord av massiv eik har sjelden problemer med å kunne brukes i generasjoner, forutsatt at du pleier og vedlikeholder møbelet ditt på riktig måte. Du bør fortsatt være oppmerksom på at flekker fra andre væsker lett kan oppstå, dersom du ikke tørker opp væsken umiddelbart.

  Godt å tenke på:

  Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.

  Flekker:

  For å redusere risikoen for permanente flekker, bør du alltid fjerne mat som er sølt utover og tørke av rester eller væske umiddelbart. Uansett overflatebehandling bør du alltid bruke brikker eller annet underlag til glass og kopper på salongbordet ditt, siden ringer på bordet er den mest vanlige typen flekker. Søles det med mat eller drikke, kan du i de fleste tilfeller enkelt tørke av det aktuelle området med en fuktig klut. Mer inngrodde smussflekker kan du slipe bort med et fint sandpapir og deretter påføre litt ny overflatebehandling på området. Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.

  Poppelburltre

  Poppelburltre er en type tre som stammer fra knuter, røtter eller uregelmessig vekst på poppeltreet. Poppelburltre er svært ettertraktet for sine unike og intrikate åremønstre, som skapes av treet som svar på stress, skade eller sykdom. Poppelburltre er kjent for sitt slående utseende, som inkluderer virvler, øyne og bølger i treets årestruktur. Treet kan variere i farge fra lysbrunt til mørkbrunt og har av og til innslag av grønt eller gult. Dette gjør hvert møbel helt unikt. En av grunnene til at poppelburltre er så høyt verdsatt, er at det er relativt sjeldent; trærne er hjemmehørende i Nord-Amerika, Europa og Asia.

  Godt å tenke på:

  Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.

  Flekker:

  For å redusere risikoen for permanente flekker, bør du alltid fjerne mat som er sølt utover og tørke av rester eller væske umiddelbart. Uansett overflatebehandling bør du alltid bruke brikker eller annet underlag til glass og kopper på salongbordet ditt, siden ringer på bordet er den mest vanlige typen flekker. Søles det med mat eller drikke, kan du i de fleste tilfeller enkelt tørke av det aktuelle området med en fuktig klut. Mer inngrodde smussflekker kan du slipe bort med et fint sandpapir og deretter påføre litt ny overflatebehandling på området. Unngå å plassere tremøbelet ditt i direkte sollys. I den første tiden kan møbelet være ekstra følsomt mot lys.
 • Martindale
  Martindale er et mål på hvor slitesterkt stoffet er. Stoffets Martindale-verdi angir hvor mange runder en stoffkledd plate er blitt snurret mot stoffet, uten at maskene ryker. Det betyr at jo høyere Martindale-verdi, desto høyere slitestyrke har stoffet. Til hjemmet anbefales vanligvis en Martinedale-verdi på over 15 000. For offentlige miljøer passer det med en verdi på rundt 30 000.

Tepper

Levetiden på teppet avhenger mye av hvordan du vedlikeholder det. Her har vi samlet våre anbefalinger angående vedlikehold av teppet ditt. Bruk gjerne et teppeunderlag for antiskli, men også for å redusere slitasjen.
 • Forleng levetiden
  For å redusere risikoen for solbleking og ujevn slitasje, er det viktig å rotere teppet med jevne mellomrom slik at det slites jevnt over hele overflaten. Unngå å dra møbler frem og tilbake over teppet, og bruk møbelknotter/hjulbeskyttelse under sofa- og bordben.

 • Ulltepper
  Et ullteppe er mer lettstelt enn viskose, og har en naturlig impregnering i fiberen.

  Flekker:

  Hvis det søles på teppet, bør du tørke opp overflødig væske så fort som mulig. Ikke gni – da risikerer du at smusset trenger inn i teppefibrene. Behandle flekken direkte med et håndkle som du dypper i litt varmt såpevann. Husk at du bare skal bruke litt vann og tørke langsomt over flekken. Avslutt med litt mer vann, og tørk det bort med en tørr bomullsklut. Hvis du ikke får bort flekken med denne metoden, kan du levere teppet inn til profesjonell teppevask, som benytter seg av flattørking. Etter vask kan teppet noen ganger bli «boblete», men dette pleier å forsvinne etter bruk. Unngå rens i den grad det er mulig, da rensevæskene tørker ut fibrene.
 • Ryetepper
  På grunn av sin lange haug og naturlige materialer har ryamat en tendens til å lo, og etter vanlig støvsuging avtar loet over tid, men vil aldri avta helt. Et ryeteppe trenger grundigere støvsuging, slik at smusset som er helt nederst i luggen forsvinner. Selv om det ikke er skittent, bør du støvsuge teppet minst én gang i uken på lav styrke. Støvsug også alltid i luggretningen, og løft munnstykket etter hvert drag. Man kan også snu teppet opp ned og slå på baksiden for å slå ut smusset som sitter dypt nede i luggen.
 • Tepper laget av resirkulert plast

  Recycle-teppet er laget av resirkulerte plastflasker som er blitt smeltet og vevd om til tråder, som teppet deretter veves av. Teppet har den samme myke følelsen som et ullteppe, og er svært slitesterkt mot væske. Derfor passer det også godt utendørs. Teppet er enkelt å vedlikeholde, og flekker tørkes enklest opp med en fuktig klut.

  Ved utendørsbruk må teppet av og til henges opp til tørk hvis det utsettes for regn. Fibrene forverres på sikt hvis teppet ikke får muligheten til å tørke. Hvis hjørnet/kanten på teppet ditt begynner å heve seg, bør du bløtlegge området og rulle teppet i motsatt retning. Vent i noen minutter, og rull deretter teppet ut igjen. Ved behov kan man plassere noe tungt på teppet mens det tørker. PET-materialet blekes ikke av sollys.

 • Viskosetepper
  Bruk et teppeunderlag for å redusere slitasje på teppet ditt. Unngå å dra møbler frem og tilbake over teppet, og bruk møbelknotter/hjulbeskyttelse under sofa- og bordben. Roter teppet i rommet slik at det slites jevnt. Det kan forekomme linjer og bretter som strekker seg over teppets bredde når du ruller det ut. Disse linjene er helt normale trykkmerker som forårsakes av at teppet rulles under transporten. De er ikke permanente, men vil gradvis forsvinne etter normal bruk og regelmessig støvsuging.

  Flekker:

  Tepper av viskose kan ikke vaskes med vann. Teppet kan gjerne leveres inn til impregnering før bruk. Hvis du søler på teppet, bør du tørke opp overflødig væske så fort som mulig med en tørr bomullsklut, og tørke teppet i luggens retning. Ikke gni – da risikerer du at smusset trenger inn i teppefibrene. Behandle flekken med egnet flekkfjerningsmiddel. Du kan få anbefalinger om hvilket middel du bør bruke hos et renseri. Hvis du ikke får bort flekken på egenhånd med denne metoden, bør du levere teppet inn til profesjonell teppevask.
 • Bomullstepper
  Et bomullsteppe har lignende egenskaper som ulltepper, og har derfor lignende vedlikeholdsråd. Husk at du ikke må gni på flekken, men heller suge opp overflødig væske ved å trykke en tørr mikrofiberduk forsiktig over væsken.
 • Jutetepper

  Jutetepper veves relativt porøst, og egner seg best på steder der du ønsker en litt mykere og mer koselig følelse, for eksempel i stuen, på soverommet eller i spisestuen. Jute beskrives som en miljøvennlig fiber ettersom den er biologisk nedbrytbart og kan resirkuleres. Å dyrke jute i vekselbruk gjør jorden mer fruktbar før neste innhøsting. Det naturlige materialet gjør at teppet har en tendens til å loe. Loingen vil avta over tid, men vil aldri forsvinne helt.

  Fläckar och smuts:

  Siden jute er følsom for fuktighet, bør du unngå at teppet blir bløtt. Støvsug ofte, rist og luft for å få juteteppet til å vare lenge.

 • Tepper som loer
  Alle tepper loer, noen mer og noen mindre, og det er helt naturlig. Når teppet er nytt, kan overflødig materiale løsne, og små fibre som ligger nede i luggen, kan komme opp til overflaten. Hvis teppet loer, betyr ikke det at det er en produksjonsfeil. Det er veldig vanlig og handler om hvordan teppet er laget, og om hvilke materialer som er brukt. Jo mer slitasje teppet utsettes for, slik som flytting av møbler eller annen belastning, desto mer vil teppet loe.

  Den beste måten å fjerne loen på er ved å støvsuge teppet ofte. Støvsug ofte og tørk av teppet med en fuktig klut for å samle opp loen. Da vil loingen avta over tid, men den vil aldri forsvinne helt.

 • Dammsugare & Robotdammsugare

  Når du skal støvsuge tepper, er det viktig å sjekke at munnstykket du har, egner seg til å støvsuge tepper uten at det ødelegger eller sliter på det. Du kan fint støvsuge tepper med en robotstøvsuger. Robotstøvsugere er generelt ikke like kraftige som en klassisk støvsuger, så det kan ta litt lengre tid før teppet blir helt rent.

  Vi anbefaler kunder som bruker robotstøvsugere, å kontakte støvsugerleverandøren for spesifikke anbefalinger når det kommer til bruk av robotstøvsuger på tepper.

Logg inn

Please choose your country