&noscript=1" />
GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ TEPPER & PLEDDER I EUROPA |  LEVERING INOM 7-14 ARBEIDSDAGER
| GRATIS VARUPROVER | FRI FRAKT PÅ TEPPER & PLEDDER I EUROPA |
Teppeskolen
 
Å velge størrelse på tepper er ikke alltid så enkelt. Derfor kan du lese og se skisser her i vår teppeskole, der du får tips om hva som er lurt å tenke på før du kjøper et teppe. Det er mange spørsmål som må besvares – hva slags størrelse, mønster og materiale passer best i mitt hjem? Teppets historie begynte med behovet for å isolere og beskytte gulv fra slitasje. I dag har teppet mange flere fordeler og funksjoner enn dette, i mange hjem er teppet faktisk en av de viktigste interiørdetaljene. I tillegg til fordelene med å få inn mer tekstiler i hjemmet og den behagelige følelsen av å gå på en myk overflate, binder teppet sammen møbleringen i et rom. Det finnes mange fordeler med å velge riktig teppe til akkurat ditt hjem. Vi vet at et teppe kan forandre et helt rom.
  
Størrelse
 
Begynn med å bestemme hvor teppet skal ligge. Det kan av og til være vanskelig å vite hvor stort teppe som behøves, og en vanlig feil som mange gjør er å kjøpe et for lite teppe. Et godt tips er å måle med tape på stedet for å få et inntrykk av teppets størrelse når det kommer på plass. Nedenfor kan du også lese retningslinjer for hvordan du bør tenke for å velge rett størrelse på teppet ditt.Stue
Hvis teppet skal plasseres ved en sofagruppe bør det være minst 20 cm lengre enn sofaens bredde. Helst bør alle beina på sofaen stå på teppet for å binde sammen sofagruppen, gjerne 20 cm inn på teppet. Hvis sofagruppen er plassert midt i rommet blir det finere om alle sittemøblene står på selve teppet som f. eks. lenestoler, puffer og bord. Hvis en sofa står plassert mot en vegg så er det bedre om bare sofaens forbein står på teppet. Hvis det ikke går så bør man prioritere at sofaens forbein plasseres på teppet. Når du sitter i sofaen skal føttene dine være på teppet og ikke på gulvet. Hvis det står et sidebord ved sofaen så bør teppet gå ut 20 cm lengre enn der sidebordet ender.
 


Spisestue
Hvis teppet plasseres under spisebordet ditt må du tenke på at teppets bredde og lengde må holde slik at stolene ikke havner utenfor teppet. Tenk at målet skal være bordets størrelse og legg til ca. 70 cm på alle sider. Når du drar ut stolene og setter deg på dem skal stolbeina helst stå på teppet fremdeles.


 
Soverom
I et soverom er det best å plassere et teppe under sengen. Teppet bør stikke ut 60 cm slik at man kan gå på teppet rundt sengen. Hvis du har nattbord på sidene er det bra om bordene har beina sine plassert på teppet. Hvis det ikke er mulig så er det et alternativ at bordets eller bordenes forbein står på teppet. Et annet alternativ er å plassere teppet fra sengens midtpunkt eller lengre ned slik at sengens forbein plasseres på teppet.


Entré / Gang
I en entré eller gang som er mer avlang utsettes teppet ofte for mye trafikk og det kan lett øke slitasjen. I disse rommene anbefaler vi teppene i vår Recyclekolleksjon som er tilpasset i størrelsen og er i laget i slitesterkt materiale.

Materialer
Å velge materiale er det viktigste når det gjelder å velge et teppe. Tenk først på hvor teppet skal plasseres, er det i en gang, stue eller kjøkken? Det er lurt å tenke på hvor mye trafikk det er i rommet.
 
Vi tilbyr fire typer materiale i våre kolleksjoner. Teppene i vår ullkolleksjon er håndvevde i 100 % ull som gir en slitesterk og eksklusiv følelse. Ull er også smussavvisende, noe som gjør den til det beste valget mot skitt, flekker og vann. Det er viktig å vite at ulltepper loer til å begynne med, noe som er helt naturlig, men dette avtar etter noen uker.
 
Våre viskosetepper er vevd i 100% viskose, noe som gir en myk følelse. Hvis du ønsker et teppe med skinnende overflate som er behagelig å gå på, så er det et viskoseteppe du skal velge. Det er lurt å huske på at et viskoseteppe er mer følsomt enn andre materialer så vær forsiktig med å plassere dem der det lett søles eller der man går med utesko. Viskosetepper har en tendens til å slippe fra seg lo den første tiden. Støvsug teppet regelmessig eller dra en lett fuktet klut over teppet for å samle sammen all lo. Det vil avta etter noen måneder.
I vår Recyclekolleksjon er teppene håndvevde av gjenvunne PET-flasker. Plasten fra flaskene smeltes og blir til tynne plasttråder som spinnes til garn. Av garnet veves teppene for hånd, og materialet føles, ser ut som og har samme tekstur som et tradisjonelt ullteppe. Disse teppene er generelt holdbare, lette å fjerne flekker fra og man kan til og med bruke dem utendørs på en balkong eller uteplass.
 
Ryekolleksjonen består av håndvevde ryetepper med lang lugg. Teppenes kvalitet i ull er myke, holdbare og slitesterke. Det er greit å huske på at ulltepper loer i starten men dette avtar etter noen uker.
 
Teppene i vår bomullskolleksjon er håndvevde i 100 % bomull. Bomull er et naturlig materiale som er veldig slitesterkt. Ulempen med bomull er den lett kan bli skitten, men det positive er at det er enkelt å vaske. Et bomullsteppe er et godt valg til en stue, soverom eller barnas rom men ikke under et spisebord der man ofte søler og man ønsker noe mer smussavvisende som ull. Et teppe som er lagd av gjenvunne PET-flasker er også et utmerket valg under et spisebord ettersom disse er smussavvisende og generelt holdbare.
Farger og design
Når du velger farge og mønster er det bra å ta utgangspunkt i om du vil at teppet skal smelte inn i det øvrige interiøret, eller om du er ute etter å skape en kontrast i rommet med mer vågale farger eller mønster. La rommets øvrige detaljer og farger gå igjen ved hjelp av teppet. Hvis du har spørsmål om størrelse eller ønsker råd om hvilket teppe du skal velge, er du hjertelig velkommen til å sende bilder av hjemmet ditt til info@layeredinterior.com så hjelper vi gjerne til!
Logg inn

Please choose your country