Hvordan skal man plassere sofaen?INNREDNINGSEKSPERTEN GIR TIPS:

HVORDAN SKAL MAN PLASSERE SOFAEN?

En god møbelplassering er avgjørende for en vellykket innredning. Hvis man ikke har en trygg og harmonisk møblering, kommer man heller aldri til å trives i sofaen. Her forteller Jannice Wikstrand, innrednings- og feng shui-eksperten bak bloggen Add Simplicity, om fire måter å plassere sofaen eller sofagruppen på. 

”La oss for enkelthets skyld si at rommets dør er der det står inngang. Dette er viktig å huske på når det er snakk om å åpne opp en møblering og skape en sitteplass som byr på samvær og kos.”
KLASSISK MØBLERING
En klassisk konstellasjon som oftest plasseres mot en vegg, men denne møbleringen fungerer også hvis man flytter den inn i rommet. Da har man f.eks. plass til et bord bak sofaen, eller hvorfor ikke et skrivebord eller en bokhylle mot veggen bak. Hvis du velger å plassere sofaen din mot en vegg, må du ALLTID flytte den ut omtrent 7 til 10 cm fra veggen. Luften mellom veggen og sofaen gir en skygge som gjør at rommet oppleves luftigere og mer romslig. Det kan kjennes påtrengende og forminskende å trykke sofaen inn mot veggen.
L-FORMET MØBLERING
Denne konstellasjonen kan også erstattes med en hjørnesofa – men en hjørnesofa gir et mer kompakt inntrykk enn to sofaer. Bordet mellom disse sofaene gir et lettere inntrykk og gir møbleringen en god flyt. L-formen rettes mot rommets dør. Rommet og sitteplassen åpnes opp.
SOFAER MOT HVERANDRE
I dette tilfellet møtes man av en sofarygg når man går inn i rommet. Er det trygt? Både ja og nei. En møblering som denne gjør at man kompenserer for et avlangt rom og bremser flyten noe, samtidig som man gjør den mer balansert. For å forhindre utrygghet er det fint å sette et bord i bøk bak sofaen man møter ryggen av. Her kan man plassere en lampe, bøker, planter og andre vakre ting som møter blikket, samtidig som gjenstandene gir en trygghetsfølelse når man sitter i sofaen.
LANGS SIDENE
Ved å plassere sofaene langs rommet forbedrer man flyten når man har et rom som kjennes bredt og uproporsjonert. Dette er en vakker møblering hvis du f.eks. har en åpen peis og flere sitteplasser som skal bli med inn på de tomme flatene.

SE ALLE SOFAER
 
 

Velg land

Velg land og valuta fra flaggene nedenfor.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.