&noscript=1" />


Breaking Boundaries samtidskunstner Bella Rune

 

bella rune x layered


bella rune x layered

LAYERED lar seg inspirere av møtet mellom kunst og interiør, og for å undersøke denne kollisjonen har vi latt samtidige kunstnere få designe tepper ut ifra sin tolkning i kolleksjonen Breaking Boundaries. Vårt siste tilskudd til den kolleksjonen er Bella Runes teppe Swept Under Rug. Begrenset opplag på kun 5 stykker er nå utgitt under Stockholm Design Week.

Bella Rune er inspirert av tanken om at et teppe ikke er et todimensjonalt bilde, men en taktil opplevelse i tre dimensjoner som forsterkes av at en tenkt bakside trenger gjennom det stripete mønsteret i teppet. Fargeruten i det sorthvite mønsteret er som lyset fra et imaginært vindu mot historien som lyser opp en del av teppet slik at fargene turkis, magenta og gul trer fram. Samme fargeskala som blekkskriverens CMYK-system.

Gjennom denne optiske opplevelsen har Bella Rune skapt et teppe man kan utforske og være sammen på.bella rune x layered

Bella Rune (f.1971) bor og jobber i Stockholm, Sverige. Hun er utdannet ved Chelsea College of Arts i London (1995–1998) og Beckmans School of Design, Stockholm, Sverige (1992–1994). Hun jobber med skulptur, inkludert performative elementer og eksperimenterer med ulike materialer og teknikker. Hennes praksis er basert på interesse for håndverk, historie og samtidskultur, og arbeidet hennes trekker ofte på stedet det er laget for. En nærhet til klassiske tekstiltradisjoner, som veving, går igjen gjennom hele hennes arbeid.
Logg inn

Please choose your country