Tre stiler til inspirasjon når du skal velge sofaINNREDNINGSEKSPERTEN GIR TIPS:

3 STILER TIL INSPIRASJON NÅR DU SKAL VELGE SOFA

 

Jannice Wikstrand er innrednings- og feng shui-eksperten bak bloggen Add Simplicity. Her forteller hun om tre stiler og hva du bør tenke på når du skal velge farge, materiale og fasong på sofaen. KLASSISK STIL

”Generelt sett kan man si at en Howardmodell hjelper med å skape en klassisk stil. De små sofaene med hjul foran er et tidløst møbel. Avhengig av hvilken farge du velger på sofaen din, oppleves den mer eller mindre klassisk. En basisfarge som beige oppleves blant annet som mer klassisk enn rosa, som flørter mer med samtiden og det som er trendy akkurat nå. Samspillet mellom fargevalg og sofaens modell er viktig for helheten.”
MODERNE STIL

”Den moderne stilen får man med enkle former. En rett, kantete sofa som den over gir et mer direkte inntrykk, og oppleves som enkel, moderne og ukomplisert. Når man velger en kantete sofa som Palmdale, er det viktig å tenke på kontrastforholdene for å skape balanse. I eksempelet over har man blant annet valgt et rundt bord for å skape en mykere stil. Hvis man derimot velger et sofabord i en kantete utførelse, kan det være nok med en stor bukett i en rundt vase på bordet for å skape balanse.””Sofaen Devon som jeg har i studioet mitt, gir også et moderne inntrykk, men føles mer klassisk i fargevalget. En greige sofa i settutføring fungerer år ut og år inn. Her er den stylet med et kantete bord, men blir mykere sammen med de avrundede puffene i en annen farge, noe som markerer dem og gjør formspråket deres enda tydeligere.”

HOTELL-LUKSUS

”Hvis man er ute etter å skape en iøynefallende stil som oser av dekadanse, hotelluksus og eksklusivitet, er det bra å gå “all inn” på alt. Formspråket kan gjerne være generøst, materialet er fløyel og fargene sterke – jo mer farger, jo mer overdådig blir resultatet. Hvis man heller ønsker basisfarger som grått og beige, blir stilen mer nedtonet klassisk, men fløyelsmaterialet gir likevel luksusfølelsen man ønsker å oppnå med denne stilen.”
SE ALLE SOFAER


Velg land

Velg land og valuta fra flaggene nedenfor.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.