&noscript=1" /> Layered x Michel Bussien


MICHEL BUSSIEN & CECILIA ÖMALM


MICHEL BUSSIEN

For litt over et år siden etter at Layered ble grunnlagt, valgte vi å tilby en kolleksjon med egendesignede møbler i fløyel. Den nye kolleksjonen er i samarbeide med kunstneren Michel Bussien som har skapt en installasjon der møblene utgir et bærende element i det kunstneriske uttrykket. Tidligere har Michel jobbet i grenselandet mellom inredningsdesign og kunst og han takket ja med en gang til forespørselen å tolke Layereds møbelkolleksjon.

Jeg inspireres ofte av naturens material og former. I dette prosjekt eksperimenterte jeg med skinn og silikon der resultatet ble kunstige planter som skapte den surrealistiske følelsen som jeg ville oppnå, sier Michel Bussien, kunster og håndverker.

I en lengre tidsperiode jobbet Michel i sitt studio for å skape installasjonen. Prosjektet resulterte i en kreasjon som bestod av et utvalg av møbler fra kolleksjonen sammen med Michels organiske skapelser. Samarbeidet mellom Layered og Michel ble dokumentert fra idé til sluttresultat av motefotografen Tobias Lundkvist.

 

 

CECILIA ÖMALM

Kunstneren Cecilia Ömalm har lenge vært en favorit hos Layered med sin inspirasjon fra arkitektur. Cecilia har vært en anerkjent kunster på Stockholms kunstscene under det seneste tiåret med mange oppmerksomhetsvekkende utstillinger i sitt navn. Utover det har Cecilia mottatt mange store stipendier; blant annet det prestisjefylte ateljé stipend som Stockholm stat deler ut.

På en middag som Absolut Art arrangerte traff hun Layereds grunnlegger og designer Malin Glemme der de umiddelbart uttrykte beundring for hverandres arbejde som da ledet til dette unike samarbejdet. Vi tok en lunsj sammen for å snakke om hennes seneste kunstverk, hvordan hun arbeider og hvor hun får sin inspirasjon.

Du har jobbet med mange forskjellige teknikker, hvor finner du din inspirasjon?

– Jeg inspireres mye av gammel arkitektur; fra strukturer til detaljer. Det er alltid mitt utgangspunkt. Jeg har jobbet med alt fra "efter livet-dörrar" til tegninger av store tempel som jeg har lagt ut i sten til de her kollasjen som jeg har gjort en del av på senere tid.

Hvordan ser din idé prosess ut?

– Kaffe! Masse kaffe. Det begynner ofte med at jeg finner noe som fanger meg. Jeg er veldig intuitiv når det gjeller jobben min. Og når jeg virkelig kommer igång så jobber jeg ofte intensivt og raskt. Men når jeg faktisk er ferdig er jeg helt utmattet. Det største prosjektet jeg har gjort var siste vår og jeg jobbet med det konstant i to måneder! Jeg sov til og med på sofaen og mine barn pleide å si at jeg behøvde å gå i seng. Når jeg begynner så vet jeg aldri hvordan resultatet blir. Jeg legger til, gjør endringer og legger til igjen helt til det skal føles bra; som om jeg selv befinner meg i rommet.

Kunstverkene var tidligere stilt ut på restaurangen Carousel i Stockholm som passer godt in med de tidligere utradisjonelle steder du har brukt. Hvordan tror du at omgivelsene påvirker opplevelsene av dine kunstverk?

– Mye tror jeg! Det er alltid bedre når hensikten ikke er bare for å se på kunst. Det tar bort det pretensiøse og blir mye mer spontant. Det er akkurat som om du møter noen og direkte liker personen.

Kunstverkene kan ses i Layered Atelier på Götgatan 48 i Stockholm.

Velg land

Velg land og valuta fra flaggene nedenfor.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.