FARGE GUIDEFARGE GUIDE 

MED DEKORATØREN SOFIA TRETOW


Hvordan påvirker farger deg og hjemmet ditt? Og hvordan får du innredningen til å spre energi, men også harmoni? La interiørstylist Sofia Tretow vise deg hvordan du tenker på farge og stil. Sofia er en fargerik dekoratør fra Stockholm, med en lidenskap for ekstravagant og romantisk dekor. 

Sofia Tretow Dekoratør Svergie

”I familien min er fargevalg alltid oppe til debatt. Som regel er det riktignok jeg som diskuterer med meg selv, men av og til – spesielt hvis det er snakk om utgifter – får jeg selskap av min mann. Han bestemte seg i 1995 for alltid, prinsipielt, å være uenig med meg. Jeg vil ha det rolig og mykt, mens han kunngjør med jevne mellomrom at hvitt med litt rød malingssprut på er det eneste rette. Men vet dere hva, det finnes noen udiskutable sannheter når det gjelder interiør. Og livet.

En av dem er at når man innreder sammen med sin bedre halvdel, eller får innspill fra naboen sin, tar den ene bestandig feil – og det er ikke deg.”VELG RIKTIG FARGE

”En velkomponert sammensetning av farger blir som en oppskrift med akkurat passe mye salt og sødme. Når jeg blir kontaktet av en ny kunde som ikke helt kan sette fingeren på hva som gjør at hjemmet deres ikke føles innbydende, har det nesten alltid med fargeskalaen å gjøre.”


Vit handgjord ryamattan från Layered i matrum

”Fargevalg handler etter min mening til syvende og sist egentlig om noe så vagt som et sammensurium av en rekke forskjellige følelser som fargene vekker, og hvordan man trives med visse farger en veldig individuell affære. Men når folk vil komme på besøk til deg for å få sjansen til å klappe på de grønne veggene dine selv om du har en virkelig dårlig dag – da har du fått til en skikkelig sosial fulltreffer.”NÅR DU VELGER FARGE

Grått teppe, mønstret teppe Layered, teppe i stuen

KJENN PÅ HVORDAN FARGENE PÅVIRKER DEG

”For å få orden på fargene i hjemmet ditt kan du begynne med å kjenne etter hvilke farger du trekkes mot. La deg inspirere av et teppe, en lenestol, et maleri, en vakker blomst eller et bilde. Men husk at det kan være én ting å se på et vakkert bilde, og en annen ting når man ser fargen malt på veggen eller på en sofa. Da kjenner man i hele kroppen om det er en farge man kan leve med, eller om den bare fungerer på Instagram.”

Grått teppe, mønstret teppe Layered, teppe i stuen

SJEKK OM FARGENE FLYTER GODT SAMMEN

”Når du har plukket ut noen farger som får deg til å føle deg glad, rolig og inspirert skal du legge dem ved siden av hverandre. Kan du se en «flyt» mellom dem; blir overgangene behagelige? Virker det som om fargene henger sammen? Da har du truffet riktig.”


HIMMELRETNINGER- EN AVGJØRENDE FAKTOR

”Når det er på tide å velge hvilket rom som skal ha hvilken farge, skal du legge merke til i hvilke himmelretninger vinduene er plassert. Kort fortalt: Kommer lyset inn fra nord, vil rommet være skyggelagt og alle farger blir litt blåere og kaldere med hardere kontraster enn om det ligger mot sør. Et rom som vender mot sør tåler de fleste farger, mens et rom som vender mot nord trenger mer mykhet og varme. I øst- og vestvendte rom endrer lyset seg drastisk i løpet av dagen, ettersom den ene retningen får soloppgangen og den andre skumringen. ”


Grått teppe, mønstret teppe Layered, teppe i stuen


”Fargen på bildet ovenfor – Teresa’s Green fra Farrow & Ball – skifter fra turkis til grønt og mintgrønt i løpet av dagen, og skaper en utrolig varme og vennlighet i dette sørvendte rommet. For at den myke og pastellbetonte fargeskalaen skulle få litt sting, la jeg til teppet Entrance i Elephant Gray. Hensikten er at det grafiske mønsteret og de nøytrale fargene rammer inn pastellfargene og skaper litt interesse.”


SE FLER MØNSTREDE TEPPER

 

SKAP ET FARGERIKT UTTRYKK- UTEN Å OFRE DE NØYTRALE VEGGENE DINE

”Du vil kanskje helst unngå å ha farger på veggene, og foretrekker å holde dem nøytrale og heller legge til farger i innredningen? Her har rommet plukket opp en del av fargeskalaen fra det forrige rommet. Det kommer frem med en variant av Duck egg og Sage i tre detaljer – draperiet bak sengen, teppet og sofaputen. På den måten blir fargen i rommet som en aksentfarge.”


LØFT EN FARGE FRA EN ALLEREDE EKSISTERANDE DETALJ

Rosa teppe, mønstret teppe fra Layered


”Rommet under oppleves som «det grønne rommet» til tross for det gråmønstrede tapetet, ettersom det er lagt til nok grønne nyanser. Den dype grønnfargen i lenestoler, planter og detaljene på bokhyllen mykes opp av det myke grårosa teppet «Cheetah» – en av mine absolutte favoritter – og mellom dem ligger det grå i tapetet og tremøblene som en bro.”

CHEETAH viskosteppe

 

TIPS: SKAPE EN HELHET MELLOM FERGENENØYTRALE FARGER SKAPER RO

Rundt teppe, viskoseteppe, Lys teppe i viskose


”Teppet Solid Viscose i fargen Francis Pearl gjenspeiler veggfargen og blir et kontrastrikt fundament for det svarte bordet – men fordi fargen på viskoseteppet skifter, gir det ekstra mye mykhet til det svarte”

SE ALLE VISKOSETEPPER


Rundt teppe, viskoseteppe, Lys teppe i viskose

”Her får et nøytralt malt rom en diskré fargeaksent i form av en grårosa ottoman og grafiske elementer som består av svarte aksenter og den interiørbevisste katten James Bond, som meget vennlig og helt uegoistisk ofrer sin egen komfort til fordel for en vakker plassering.”


LES TIPS: INTENS FARGE MØTER NØYTRAL


ullteppe, hvit teppe fra Layered

HVORDAN MAN TRIVES MED VISSE FARGER ER VELDIG INDIVIDUELLT

”­Jeg håper dere har hatt nytte av og blitt inspirert av fargeguiden min! 
 Lykke til! 
Sofia Tretow"

Bilde av: Sofia Tretow, Anne Nyblaeus, Jesper Florbrant, Cecilia Möller.


SOFIAS FAVORITTER

Mønstret teppe fra Layered, Hvit teppe

ENTRANCE Ullteppe 

8900 NOK

Puter fra Layered, Grønn pute

LUCA Fløyelspute

790 NOK

Mønstret teppe fra Layered, teppe i viskose

SHERA Viskoseteppe

8900 NOK

 

sammetspuff, puff i sammet

FRENCH Fløyelpuff

3500 NOK

Pelspute, Hvit pute, Pute fra Layered

TAIJITU Pelspute

1295 NOK

Rosa sofa fra Layered, Rosa møbler, Fløyelssofa

DEVON Fløyelssofa

21900 NOK

 

Rosa Puffer fra Layered

GRACE Fløyelpuff

3900 NOK

Mønstret teppe fra Layered, Grått teppe

ENTRANCE Ullteppe

8900 NOK

rund matta, viskos, vit matta

SOLID Viskoseteppe

9900 NOK
LES OGSÅ: MØBEL-GUIDEN

 

Vil du ha flere råd og tips? Send et bilde av hjemmet ditt til styling@layeredinterior.com eller ring oss og vi vil gi deg en personlig interiørkonsultasjon uten kostnad. Velg land

Velg land og valuta fra flaggene nedenfor.
  • Sweden
  • Norway
  • UK
  • US
  • EU
  • Swiss
  • DK
Beställning av varuprov är begränsande till max tre stycken per beställning.